Plus size manekenka šokirala fotkama: ‘Izgladnjivala sam se’

0
573

Liza Golden-Bhojwani nosila je revije i na tjednima mode u New Yorku, a kad je pala u nesvijest jer je pojela samo 20 mahuna kuhanih na pari, odlučila je početi normalno jesti

Plus size manekenka dirnula je svoje fanove do suza objavom fotografije s početka karijere. Na njoj je zabrinjavajuće mršava, a priznala je da se tada izgladnjivala kako bi bila što tanja. Jela je samo 500 kalorija dnevno, samo četvrtinu potrebnu odraslom čovjeku. Liza Golden-Bhojwani iz New Jerseya se preselila u Indiju.

Uz fotografiju je napisala tekst u kojem je objasnila kako je težila tome da bude što mršavija. Kad je od gladi pala u nesvijest odlučila je da mora nešto promijeniti. Opisala je i kako je fotografija snimljena na vrhuncu njezine karijere modela, na prvom velikom tjednu mode u New Yorku.

A little flashback Friday action for you. This caption will be long and won't fit, so if you'd like to read please find the rest in the comment section….The left side was me at the start of the peak of my career. My first proper fashion week where I was actually the size I needed to be. I was booking amazing shows that one never thinks they actually could, walking with girls who I once looked up to, it was a serious adrenaline rush…but after fainting one night in my apt whilst preparing one of my very low cal meals (I think it was 20 pieces of steamed edamame if I remember correctly), I called it quits with the diet and workout regime I was put on and decided I could do it on my own. I thought to myself, I can still be this thin, but I'll just eat a little more so I don't feel so horrible. Well, eating a little more turned into eating nearly a bag full of almonds, which then turned into eating full size meals, which then turned into a full blown binge. I was craving every single food you could imagine and I was giving in to every craving even though I knew this was such an important time in my career. I made it through NYFW okay, no one had noticed any weight gain, but by the time I had gotten the LFW I could see the pounds starting to show both in the mirror and on the measuring tape, but I kept quiet obviously not wanting to sabotage myself. I found myself going to the grocery store and picking up raw vegetables to try and make up for the near two week binge I had in NY, but I didn't see any weight coming off no matter how "healthy" I was eating and no matter how many workouts I fit in. MFW came and I knew I was bigger and by bigger I mean a 35.5in hip rather than the 34.5in hip I started with in NY, I played it cool and just pretended everything was normal. I did end up booking shows, Dolce & Gabbana being one of them. Which I afterwards received online criticism about my thighs looking fat…Anyways PFW came about, and I found it impossible to resist those chocolate croissants 🙊 I went on many a casting with one exclusive option being on my schedule, but after meeting the client I knew the reason for me not nailing the gig, my size…

A post shared by Liza Golden-Bhojwani (@lizagoldenreal) on

Liza je konstantno bila gladna i žudjela za hranom. Za časopise je govorila da joj je najdraže jelo pileći kotleti s krumpirom, a u stvarnosti bi pojela tek 20 mahuna kuhanih na pari. Odlučila je da će početi normalnije jesti jer će i dalje biti mršava, ali ne toliko.

No, i jedan centimetar više oko struka značio je da će teže naći posao. – Povlačili su me s revija jer ih s tim mjerama ne možeš nositi – ispričala je kako je ostala bez posla kad je ‘nabujala’ na konfekcijski broj 36. Dugo se grizla zbog toga što ne može izdržati rigoroznu dijetu i ostati premršava

Život joj se promijenio kad je s prijateljima posjetila Indiju. Tamo je shvatila da se ne mora boriti protiv svog tijela, da može biti sretna i sita. – Prestala sam se forsirati i samo slušala svoje tijelo. I tako sam polako, polako došla u svoj pravi oblik – kaže.

Sada jede što želi i vježba pet dana u tjednu, ali samo zbog sebe i užitka, a ne da bi smršavila. – Možda nisam stvorena za to da budem na naslovnicama časopisa i snimam za najveće brandove, ali tu sam s razlogom. Zaslužujem biti sretna i osjećati se ispunjeno. I sada se tako osjećam – zaključila je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here