Ovo je trostruki ubojica iz Sanskog Mosta: Napio se pa prijatelje izrafalao s 29 metaka

0
616

Ado, ubio sam Nedu, Papu i Emira. Jesam, tako mi Boga, pa da znaš!. Tako se Muhamed Kadirić (37) iz sanskog sela Vrhpolja, osumnjičeni za trostruko ubojstvo, jučer oko 14. 30 sati obratio rođaku i susjedu automehaničaru Adi, inače bratu ubijenog Safeta Kadirića (53) zvanog Papo, koji mu nije mogao povjerovati pa je najposlije zvao prijatelja policajca. I on nije mogao vjerovati Muhamedovim suludim tvrdnjama, smatrajući ga neozbiljnim, ali je Adi, koji je prethodno čuo rafalnu paljbu, ipak savjetovao da ode vidjeti o čemu je riječ. Na žalost, tako je i bilo. Žrtve su, osim Safeta, bili i Elkaz Razić (47) te Emir Bajrić iz susjednog sela Kamička.

– A tamo, masakr. Muhamed je u trojicu rafalno pucao iz automatske puške dok su sjedili i pili rakiju u njegovoj ljetnjoj kuhinji. Ispalio je čitav spremnik metaka, od čega 29 hitaca u njih. Samo jedan je promašio. Elkaz je ostao mrtav na kauču, Safet je tek uspio ustati do ulaznih vrata, gdje je pao i ubrzo izdahnuo. Vidio sam kako mu je desna ruka ostala na srcu, a lijeva virila vani, dok je Emir mogao samo stići iza ove kuhinje. Svugdje je bilo krvi- prepričavao je za Pogled.ba stravične trenutke šokirani susjed, navodeći da je ubojica nakon toga odbacio pušku i onako pijan pokušao zaustaviti promet, ali mu nitko nije htio stati. Čak ga je i jedna policijska ophodnja zaobišla.

– Ma, Muhamed je već dvije godine teški alkos. Za to vrijeme je pravio probleme roditeljima, koji su ga najposlije, prije sedam dana, potjerali živjeti u toj baraci pored kuće. Važio je kao dobar momak sve dok ne popije, ali je u zadnje vrijeme bio nepodnošljiv. Nije se ženio i živio je s roditeljima koji se bave poljoprivredom i stočarstvom. Njegova četiri brata i dvije sestre su se davno odselili. Kobnog dana je Muhamed čuvao ovce, dok su Elkaz i Emir tovarili gnojivo. Ništa nije slutilo na zlo, jer su se često družili i radili. Najposlije su zajedno sjeli, a Safet, inače otac dvoje djece, posve je slučajno naišao i pridružio im se. Nitko vam ne zna reći stvarni razlog u ovom kraju nezapamćenog zločina, osim da je svemu kumovao alkohol. Nikom nije jasno ni otkud Muhamedu automatska puška- kažu u nevjerici stanovnici Vrhpolja, koji pamte i poslijeratnu tragediju kada je jedna njihova suseljanka ubila malo dijete pa sebe. Kao najtragičnije u ovom slučaju ističu činjenicu da su ubojica i žrtve bili i obiteljski povezani.

– Osim što je Safetov rođak, Muhamed je i ujak supruge najmlađe žrtve ovog krvavog pira Emira Bajrića. Iza njega su ostale supruga i dvije kćeri, od osam i četiri godine. Ove godine su se trebali preseliti u svoju novu kuću. Elkaz ima tri sina – kazala je za Pogled. ba jedna vidno potresena mještanka Kamička. Za sutra je najavljena sahrana trojici ubijenih.

Robert Soldo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here