Obitelj i prijatelji na Mirogoju su se tiho oprostili od Praljka

0
878

U četvrtak je u zagrebačkom krematoriju na posljednji počinak ispraćen hrvatski general Slobodan Praljak. Tiho, bez ikakve pompe, kako je to i želio, posljednje zbogom rekli su mu članovi najuže obitelji i tek nekolicina bliskih prijatelja – onih koje je general naveo u oproštajnom pismu upućenom obitelji, javlja Večernji.

U najvećoj diskreciji, također, prethodno je iz Haaga stiglo Praljkovo tijelo: prema jednom izvoru u Hrvatsku je prebačeno odmah nakon obdukcije protekli petak, a drugi izvor navodi da su posmrtni ostaci preneseni na dan ispraćaja u krugu obitelji, dakle u četvrtak.

Službena će pak komemoracija biti u ponedjeljak u Lisinskom s početkom u 12 sati.

Pred četrdesetak generala koji će doći u svojim svečanim odorama o Praljku će govoriti njegovi prijatelji Miroslav Tuđman i Stanko Sopta. Klapa Drača iz Mostara izvest će pjesmu “To je zemlja dide mog” pjevačice Meri Cetinić. Prije himne koju će otpjevati klapa Svetog Juraja Hrvatske ratne mornarice recitirat će se i Shakespeare.

– Pozivam sve pripadnika HV-a i HVO-a, sve razvojačene i djelatne hrvatske branitelje, pripadnike hrvatskih snaga da pokažemo koliko smo jedinstveni u miru. Neka nas par tisuća bude i vani ako ne možemo svi stati u dvoranu Lisinski – kazao je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

Misa zadušnica služit će se istog dana, u 15 sati, u Crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu. Predvodit će je biskup Jure Bogdan, vojni ordinarij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here