Novak je kost i koža! Šokantna fotka nekoć najboljeg u svijetu

0
327

Kurir je objavio šokantnu fotografiju na kojoj se Novaku Đokoviću iscrtavaju rebra. Nekoć prvi igrač svijeta kojem nitko nije mogao ni blizu danas je vidno smršavio i sve teže podnosi poraze

Dugo je dominirao svjetskim tenisom. U jednom trenutku bodovna razlika između njega i drugog igrača svijeta bila je ista kao između drugog i 66. na svijetu. Novak Đoković u 2015. godini osvojio je 11 titula, tri Gran slama, šest turnira Masters serije i naslov u Londonu što mu je donijelo 16.585 bodova.

Nitko nikad nije osvojio toliko bodova u jednoj sezoni. Pred kraj prošle godine Andy Murray uzeo mu je ‘jedinicu’ i to je bio kraj Đokovićeve vladavine svjetskim tenisom nakon što je na vrhu proveo 122 tjedna.

Ili, kako neki stručnjaci koji godinama prate tenis tvrde, početak kraja. Đoković više nije isti igrač koji je prije koju godinu drmao svjetskim tenisom. Ni blizu. Kurir je objavio šokantnu fotografiju na kojoj se Novaku vide rebra. Smršavio je, smanjila mu se masa bicepsa i triceps i nekoć najbolji igrač svijeta danas je kost i koža! To je vjerojatno i jedan od glavnih razloga zašto više ne dominira. Promijenio je prehranu, prebacio se na vegansku, promijenio je i trenera, ali to više nije onaj Novak Đoković.

Nick Kyrgios izbacio ga je u četvrtfinalu Acapulca. Novak u tom meču jednostavno nije imao snage. Ono što ga je nekoć krasilo, odličan retern, sjajan forehand, ritam, odlična obrana i tranzicija u napad, sve je nestalo. Imao je gotovo savršeno tijelo za tenisača, ali njegov način ishrane polako uzima danak.

Novak nije pravi, a to potvrđuju i njegovi sve češći ispadi bijesa, na terenu i izvan njega. Nekoliko je puta bijesno udarao lopticu i riskirao da ona pogodi nekoga od sudaca nakon čega bi ga suspendirali, bacao je i reket. U Acapulcu je na ‘presici’ izdržao točno 30 sekundi nakon čega je jednostavno napustio prostoriju. Nije mu se dalo više odgovarati na pitanja.

Đoković je, i da sad objavi kraj karijere, jedan od najvećih tenisača u povijesti ovog sporta, no čini se da se upravo nalazi na prekretnici. Ili će ga ovo sve slomiti ili će izači još jači i krenuti po Federerovih 18 Grand Slamova. Srbin je trenutno na 12 i kako stvari stoje, taj će mu rekord ipak ostati nedostižan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here