Nastavlja se potraga za drugim mladićem koji je nestao u Miljacki

0
665

Intenzivna potraga za 28-godišnjim Aldinom Mulićem koji je u noći s utorka na srijedu nestao u Miljacki nastavlja se i danas. Nekoliko stotina pripadnika civilne zaštite, spasilaca, ronilaca, policajaca i vatrogasaca i danas će biti raspoređeni od Sarajeva do Zenice.
Spasioci su sinoć pretraživali korita Miljacke i Bosne na pet lokacija uprkos mraku i nemirnoj vodi. Noćna pretraga ipak nije dala rezultate.

Glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač rekla nam je kako im se danas pridružila i spasilačka ekipa iz RS-a.

“Jutros smo rasporedili ljude na nekoliko lokacija, a u Visokom smo postavili štab. Četiri ekipe s čamcima za spašavanje u vodi i pod vodom su na terenu i radimo sve kako bismo pronašli tijelo drugog mladića”, kazala nam je Kovač.

Pripadnici Civilne zaštite sinoć su dobili dozvolu za pretraživanje Termoelektrane Kakanj.

“Postoje brane u Termoelektrani gdje bi se tijelo moglo zadržati. Navodno su se i nekad prije tu zadržavala tijela”, kazala nam je Kovač.

Iako je današnja potraga pomjerena od Visokog do Zenice, ipak će nekoliko spasilačkih ekipa i dalje biti raspoređeno u Sarajevu.

Podsjećamo, Aldin je u Miljacku upao u noći s utorka na srijedu. Za njim je navodno skočio 24-godišnji Irhan Fočo čije tijelo je pronađeno jučer u mjestu Čekrečije kod Visokog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here