Napravili lutke za seks koje će moći pričati, slušati, družiti se

0
734

Lutke na napuhavanje izgledaju sve stvarnije, a s novom aplikacijom kompanije Abyss Creations počet će i ‘razmišljati’.
Od 1996. su proizvodili nevjerojatno realistične silikonske lutke nazvane RealDolls po cijeni od najmanje 7000 dolara, ali u tvrtki se nadaju da će sljedeća generacija njihovih proizvoda zahvaljujući računalnom programu moći uspostaviti ne samo fizičku, nego i emocionalnu vezu s korisnikom.
– Već su snimili filmove o tome što mi radimo – rekao je Matt McMullen, predsjednik Uprave Abyss Creationsa za New York Post. U filmu ‘Her’ programer Joaquin Phoenix zaljubi se u glas i osobnost svoje virtualne računalne pomoćnice – Scarlett Johannson. Za razliku od njega, u komediji ‘Lars ima curu’ Ryan Gosling ima srcedrapajuću romansu s običnom lutkom na napuhavanje.
Do kraja godine namjeravaju pustiti u prodaju posebno izrađene glave lutaka s ugrađenim programima na temelju umjetne inteligencije. Glave će se moći samo ‘zašarafiti’ na već postojeće silikonske lutke iz njihove palete proizvoda. Cijena – sitnica! Oko 10.000 dolara…
Takvi roboti za seks moći će micati usnama i ‘govoriti’ na raznim naglascima, ali će moći i učiti. Ugrađeni umjetni mozgovi trebali bi imati sposobnost da razvijaju ‘veze’ sa svojim ljudskim partnerima, da razgovaraju i pokazuju neke emocije.
Zvuči nestvarno, ali McMullen je uvjeren da će njegovi proizvodi postati nešto više od sofisticiranih lutki za seks.
– Većina ljudi percipira naše lutke kao robote za seks. Međutim, mi ih više gledamo kao družice. One bi mogle popuniti prazninu onim korisnicima koji se ne snalaze dobro u vezama sa suprotnim spolom od krvi i mesa ili koji su društveno neprilagođeni. Naše lutke bi im mogle biti dobra alternativa – kaže McMullen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here