Mediji iz Beograda pišu o “skandaloznom kardinalu Bozaniću, koji veliča zločinca”

0
336

Hrvatski kardinal Josip Bozanić izjavio je da je Alojzije Stepinac “orijentir u djelovanju” Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Na skupu biskupa zagrebačke metropole u Bjelovaru, on se osvrnuo na veliki odziv vjernika na ovogodišnjoj proslavi praznika Alojzija Stepinca, 10. veljače u zagrebačkoj katedrali, i na, kako je rekao, ‘ljepotu slavlja’ tog praznika, prenosi Hina.

Bozanić je dodao da se taj skup biskupa održava “u atmosferi nedavne proslave vjerskog praznika blaženog Alojzija Stepinca”, priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije.

Na zasjedanju u sedištu Bjelovarsko-križevačke biskupije, pod predsjedavanjem kardinala Bozanića, nazočili su svi biskupi zagrebačke metropole.

“U Novom Sadu je početkom ove sedmice održan treći sastanak mješovite katoličko-pravoslavne komisije, koja treba rasvijetliti ulogu i odgovornost kardinala Katoličke crkve u Hrvatskoj Alojzija Stepinca tijekom Drugog svetskog rata.

Komisija je formirana na inicijativu pape Franje, kako bi rasvijetlila ulogu i odgovornost Stepinca za zločine NDH tijekom Drugog svjetskog rata”, piše Tanjug.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here