Marin Čilić ušao u polufinale Australian Opena!

0
139

Prije osam godina, tada kao nadolazeća zvijezda, Marin Čilić igrao je polufinale Australian Opena. Sada se vratio među posljednja četiri na australskom Grand Slamu nakon maratonskog meča u Rod Laver Areni, gdje mu je prvi tenisač svijeta Rafael Nadal predao zbog ozljede u petom setu pri Čilićevu vodstvu 3-6, 6-3, 6-7 (5-7), 6-2, 2-0 nakon tri sata i 47 minuta igre.

Marin ima ogromnu šansu za svoj treći finale Grand Slama i prvi u Melbourneu jer će mu protivnik biti 50. tenisač svijeta, Britanac Kyle Edmund, kojega je lako dobio u jednom prethodnom meču prošle godine u Šangaju.

Čilić je s dosta respekta ušao u ovaj meč jer Nadal je bio veliki favorit, dobio ga je u prethodnih pet mečeva (od šest ukupno) te dvaput prošle godine. U prvom je setu slabo servirao, nekoliko se puta izvlačio iz teških situacija, ali Nadal je odjurio do poprilično lakih 6-3.

Tad se Marin počeo buditi i polako je pronalazio ritam udaraca s osnovne crte, uz sve bolji servis. Drugi je set pripao Marinu 6-3, a treći, nakon neizvjesnog tie-breaka punog preokreta, Nadalu. No tu je počeo pad Španjolca koji nije mogao trpjeti dugačke izmjene i osjećao je bolove u desnom butnom mišiću.

Zatražio je Rafa pomoć početkom četvrtog seta, a Marin nije dopustio da ga to poremeti i nastavio je sa sjajnim winnerima. Osvojio je četvrti set 6-2 i natjerao Nadala na novi medicinski time-out. Jako se teško Španjolac kretao i, kad je i peti put izgubio svoj servis početkom petog seta, nije bilo druge nego predati meč.

Marin je izborio svoj peti polufinale na Grand Slamu ponajviše zahvaljujući čak 83 izravna poena naspram 39 Nadala, ali i unatoč 62 neprisiljene pogreške (Nadal ih je imao 32). Drugi polufinalni par dat će mečevi Sandgren – Chung i Berdych – Federer, koji se igraju u srijedu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here