Majke dnevno imaju samo 17 minuta za sebe

0
270

Jeste li i vi prosječna majka ili imate malo više sreće?

ISTRAŽIVANJE provedeno na gotovo dvije tisuće britanskih majki koje je naručio portal TVBed.com pokazalo je da prosječna majka dnevno za sebe ima na raspolaganju samo 17 minuta.

To znači da prosječnoj majci koja se brine za djecu i većinu kućanskih poslova te odlazi na posao tjedno ostaje manje od sat i pol budnoga vremena koje može posvetiti sebi. U to osobno vrijeme ulaze rijetki trenuci u kojima najčešće pogledaju seriju, gledaju televizor iz kreveta, čitaju ili uživaju u zasluženoj šalici čaja.

Hektični životni raspored dovodi to toga da čak 51 posto ispitanih majki provedene tjedne bez ijedne minute u kojoj bi se upustile.

Dvije trećine smatra da kućanski poslovi nisu pravedno raspoređeni, nemaju vremena za hobije i interese

Istraživanje je pokazalo i da gotovo dvije trećine majki smatra da kućanski poslovi nisu pravedno raspoređeni između njih i partnera. Vjeruju da one prosječno rade 78 posto kućanskih poslova, a partneri samo ostatak. Više od polovice ih tvrdi da nemaju vremena za svoje hobije i interese.

Sedamdeset posto majki tvrdi da njihovi partner imaju mnogo više slobodnog vremena od njih tijekom običnog tjedna, a petini smeta što njihovi partneri imaju više vremena za opuštanje i lakše se “isključe” nakon posla.

“Majkama se jako teško potpuno opustiti”

U rijetkim trenucima mira najradije pronalaze utočište u spavaćim sobama gdje se većina najbolje opušta. Više od polovice (55 posto) ističe da su im najdraži trenuci u tjednu oni u kojima se mogu opustiti bez ometanja pred omiljenom serijom.

“Majke mnogo rade i često su pokretačka sila čitave obitelji, ali rezultati pokazuju koliko im se teško potpuno opustiti. Mnoge toliko žive za ostatak obitelji da im je se teško sjetiti samih sebe”, objasnio je glasnogovornik portala TVBed.com za Daily Mail.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here