Lino Červar i Slavko Goluža su favoriti za klupu reprezentacije

0
256

EUROPSKO PRVENSTVO U HRVATSKOJ Iduće prvenstvo je kod nas i treba okupiti svu hrvatsku rukometnu pamet, staviti glave skupa, rekao je Lino Červar

Do dugo u noć sjedili su vodeći ljudi HRS-a u jednom pariškom hotelu u potpunom šoku nakon što su Kauboji na nevjerojatan način ostali bez bronce. I Zoranu Gopcu je, kažu nam, trebalo neko vrijeme da dođe k sebi. No tamo negdje iza ponoći i on se okrenuo planovima za Europsko prvenstvo iduće godine u Hrvatskoj.

Iz dobro obaviještenih izvora saznali smo da su vrlo realna opcija, točnije da su favoriti za preuzimanje klupe hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža i Lino Červar. Njih dvojica navodno su spremni zajednički raditi na projektu “rukometni Euro 2018.” idućih godinu dana. Lino kao izbornik, a Goluža kao njegov pomoćnik, čovjek koji bi držao konce svlačionice. Jutro nakon šokantnog poraza, jednog od onih koji spada u rubriku “nemogućih poraza”, Lino i dalje nije mogao doći sebi. Ja to ne bih izgubio!

– Razočaran sam, baš jako razočaran. Kao što su, vjerujem, i svi hrvatski navijači. Pazite, osam golova razlike je prednost koju je praktički nemoguće izgubiti, ovo je stvarno bolan poraz – rekao je Červar, posljednji izbornik koji je s Hrvatskom izborio finale nekog velikog natjecanja, trener koji je autorski potpisao šest hrvatskih medalja. Stalno je “povlačio ručnu”, birao riječi, ne želeći ispasti nekorektan, ali jasno je da ne može pobjeći od osjećaja koji imaju svi kojima je stalo do hrvatskog rukometa.

– Što bih ja napravio u tim trenucima? Pa znate mene, ja bih poludio! Nema šanse da bih to dopustio, napravio bih bilo što samo da zaustavim takav rasplet, da se ne dogodi ovakav poraz. Svaki trener mora reagirati instinktivno, osjetiti da mu brod tone i to zaustaviti kako god zna – kaže Lino. Najprije analiza Na jednostavno pitanje “što biste napravili da vas sutra pozovu iz HRS-a da preuzmete reprezentaciju” nije želio dati jednostavan odgovor.

– Ne, ne, ne, prerano je pričati o tome, dan nakon što smo završili turnir. Ne mogu odgovarati na takva hipotetska pitanja, treba o svemu dobro razmisliti, napraviti detaljnu analizu svega što se događalo i tek nakon toga donositi odluke – rekao je Červar. Teško je povjerovati da kontakta već nije bilo, no treba razumjeti i Lina, na drugima je da objavljuju odluke kao što je pitanje novog izbornika. Ali dobri stari Lino zna što nam je sad potrebno… Donijeli devet medalja

– Treba okupiti svu hrvatsku rukometnu pamet, staviti glave skupa i pokušati se na najbolji mogući način pripremiti za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj u siječnju 2018. Hrvatska i dalje nema europsko zlato, to je jedino koje nam nedostaje i treba biti jako pametan u pripremi onoga što dolazi – poručio je Červar. Nije želio dalje obrazlagati, otvoreno spominjati imena i dovoditi sebe u kontekst novog izbornika, no zapravo je sve rekao.

“Skupiti glave” i “okupiti svu rukometnu pamet” znači samo jedno. Odabrati nauspješnije i najkvalitetnije. Slično razmišljaju i čelnici HRS-a, koji su navodno blizu odluke da ujedine njih dvojicu, koji su na klupi Kauboja kao izbornici osvojili ukupno devet medalja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here