Kraj drame? Agrokoru odobrili novi kredit, pregovori dobro idu

0
313

Nakon drame u Agrokoru, koja je posebice u srijedu snažno odjeknula u medijima, kraj dana donio je umirujuće vijesti za dio dobavljača. Prema posljednjim informacijama koje objavljuje Večernji list, investitori su odobrili dodatnu tranšu novca Agrokoru kojim se osigurava privremena likvidnost koncerna i plaćanje dobavljačima.

Iznos kredita nije poznat, ali nije tajna da je uprava Agrokora u intenzivnim kontaktima s postojećim kreditorima i pregovorima oko iznalaženja adekvatnog rješenja novonastale situacije.

Koncern se službeno oglasio u srijedu popodne poručili su da imaju izrazitu podršku investitora koji aktivno sudjeluju u procesu te će javnost pravodobno izvijestiti o postignutim rezultatima.

Večernji list neslužbeno doznaje da su pregovori s postojećim kreditorima već dali određene rezultate. Tako se u poslovnim krugovima spominje kredit od 100 milijuna eura koji je nedavno Agrokoru odobrio Sberbank, vjerojatno kao dio aranžmana koji uključuje angažiranje globalne konzultantske kuće Alvarez and Marsal.

Spomenuti konzultanti predložit će rješenje restrukturiranja koncerna, što je jedan od uvjeta daljnjeg angažmana vjerovnika u stabilizaciji poslovanja Agrokora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here