KOSTELIĆEV ZADNJI JURIŠ “Neću se samo spustiti”

0
283

IVICA KOSTELIĆ od 9.45 vozi zadnju utrku karijere, slalom na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu. Druga utrka na rasporedu je od 13 sati, uz prijenos na HTV-u.

Do nastupa na mjestu gdje je prije 14 godina postao svjetski prvak, sada već umirovljenik (37) došao je na mala vrata, 15. mjestom u kvalifikacijama.

Upravo u švicarskom zimovalištu Kostelić je prije 14 godina osvojio jedino svjetsko zlato i to također u slalomu, tako da nema ljepšeg mjesta i discipline da odvozi posljednju utrku u karijeri.

Velikan hrvatskog i svjetskog skijanja u posljednjoj utrci karijere, ali i ovog Svjetskog prvenstva, kreće s brojem 54.

Iako je Ivica veteran na kraju puta profesionalnog sportaša, nije bio najstariji u kvalifikacijama u kojima je izborio nastup, jer 20 godina više ima legendarni Hubertus Von Hohenlohe.

Ivica više nije lovac ni kandidat za medalje, nego skija za svoj gušt, a na pitanje što se promijenilo od vremena kada je osvajao svjetsko zlato do sada, kada se na istom mjestu oprašta, ovako je odgovorio:

“Ništa posebno, ali sada sam manje nervozan. Ali, to ne znači da ću se samo tako spustiti, naravno da ću skijati najbolje što mogu i dati sve od sebe.”

Od tri hrvatska skijaša, Kostelić ima najslabiji startni broj. Matej Vidović ima broj 31, a Istok Rodeš 39.

Elias Kolega kvalifikacije je završio kao 33. mjestu i nije se uspio kvalificirati, jer je natjecanje za medalje izborilo prvih 25.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here