JOSIP ŠIMIĆ: Slavlje na Gazi Husrev – Beg Radončićevom dvoru

0
1505

SARAJEVO – Odlukom Prvostupanjske disciplinske “Radončićeve” komisije pri VSTV-u privremeno je s mjesta Zamjenika glavnog državnog tužitelja i tužitelja Posebnog odjela za borbu protiv organiziranog kriminala, privrednog kriminala i korupcije udaljen ugledni tužitelj Božo Mihajlović.

Suspenzija Gorana Salihovića s mjesta glavnog državnog tužitelja, izbor Ranka Debevca za predsjednika Suda BiH i na kraju privremeno udaljavanje tužitelja Bože Mihajlovića sa spomenutih dužnosti, dobre su vijesti za gusinjskog zločinca sa Prokletija Fahrudina Radončića, optuženog za pritisak na pravosuđe u predmetu “Lutka”!

Upravo je Božo Mihajlović bio postupajući tužitelj pred Sudom BiH u procesu koji se vodi protiv Radončića zbog ometanja rada pravde. “Utemeljitelj” Avaza porijeklom sa Prokletija zaista ima razloga za slavlje, tako da su sinoć na Gazi Husrev – Beg Radončićevom, njegovom i Keljmendijevom kokainsko – praškastom dvoru bila upaljena sva svjetla. Privremenim udaljavanjem Bože Mihajlovića sa mjesta tužitelja Tužiteljstva BiH, što uključuje i privremeno udaljavanje sa predmeta koji tužitelj Mihajlović vodi protiv Radončića pred Sudom BiH, stvorit će se “proces vijeka”, što ide u prilog “Utemeljitelju” Avaza Fahrudinu Radončiću, zvanom Šćepo, donedavnom ministru “četničke sigurnosti BiH”! Ali mnogo toga ne ide u prilog njegovom prijatelju, narko-bosu Naseru Keljmendiju, koji je jučer ponovo vraćen u zatvor, nakon što je Sud u Prištini uvažio prigovore Specijalnog tužiteljstva Eulexa.

No, nije tužitelj Božo Mihajlović slučajno “odrađen” preko Radončićevih ljudi koji sjede u samom vrhu pravosuđa – Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, “odrađen” je planski, na kukavički i mizeran način. Evo zašto?

Kao što smo već spomenuli, suspenzija Gorana Salihovića i izbor Ranka Debevca za predsjednika Suda BiH u zadnje vrijeme, “dobre” su vijesti za “njegovu stvar” – ističe gusinjski zločinac Fahrudin Radončić. No međutim, ostala mu je bila još samo jedna stvar, kako iskompromitirati uglednog tužitelja Božu Mihajlovića, koji do sada nije podlegao ni društvenim, ni medijskim, ni političkim utjecajima optuženog Fahrudina Radončića?

Prošlo je godinu dana od hapšenja Fahrudina Radončića i podizanja optužnice protiv njega zbog ometanja rada pravde. Za godinu dana koliko je prošlo od hapšenja lidera SBB-a, on i njegova podanička, bezmoralna medijska kamarila, kao i korumpirana peta kolona u pravosuđu, nisu mogli “iskopati” ništa što bi dovelo u pitanje profesionalni, moralni i osobni integritet, ugled i rad tužitelja Bože Mihajlovića.

Nedavno je na medijima osvanula lažna informacija u kojoj se tužitelja Mihajlovića dovodi u vezu sa “krađom” više od 50 tisuća maraka. To je prije svega riječ o novcu, koji je prije 15-ak godina oduzet od nekih prijedorskih organizatora prostitucije, koji su prije 15 godina uhićeni i osuđeni. Sam tužitelj Božo Mihajlović nije imao nikakva fizičkog dodira s novcem. Ovakvo podvaljivanje Boži Mihajloviću ima inspiratora u samom vrhu korumpiranog tužiteljsko-pravosudnog aparata, koji je tijesno povezan sa samim Radončićem.

Predmet koji je vodio tužitelj Božo Mihajlović protiv Fahrudina Radončića bio je obiman, pun stotinama presretnutih razgovora i sms poruka, uz skandaloznu, nedoličnu i besprimjerenu komunkiaciju između Fahrudina Radončića i državne tužiteljice Diane Kajmaković, zvane “gospođa budalica”, čiji je prosjek na Pravnom fakultetu trijumfirao svega 6,6. Šta reći,nego bruka i sramota. Profesiju je zacijelo pogriješila, te da je krenula očevim stopama i postala mesar, zacijelo bi se ostvarila i kao žena i dobar mesar.

Javnost je iz dosadašnjeg suđenja upoznata s kriminalnim aktivnostima Fahrudina Radončića nakon što mu je njegov stranački potrčko Fuad Čibukčić “slučajno” otkrio da je vidio Almira Džuvu, nekadašenjg ravnatelja OSA-e i to u društvu Azre Sarić, bivše djevojke Ramiza Delalića – Ćele, koga je opet “odradio” i njegovo ubojstvo financirao prema kosovskoj optužnici Fahrudin Radončić! Azra Sarić je ključni svjedok Tužiteljstva u Prištini, protiv Keljmendija, koga se zajedno s Fahrom tereti za likvidaciju Delalića. Podsjećanja radi, Almir Džuvo je na suđenju potvrdio da ga je zvala Diana Kajmaković. “Gospođa budalica”, odnosno Diana Kajmaković je bila dio mreže podrške Fahrudina Radončića, koji je izmišljenim zajedničkim izletom Almira Džuve i Azre Sarić u Dubrovniku htio kompromitirati Sarićkino svjedočenje u Prištini. To će se vjerojatno i dokazati u procesu protiv Radončića pred Sudom BiH. Almir Dužvo jedan je od dobro uvježbanih i odanih kadrova Fahrudina Radončića, koji dok je obnašao dužnost ravnatelja OSA-e, na CD-u Fahri dostavljao presretnute razgovore, a Fahro ih “pažljivo” do kasno u noć slušao.

Iz transkripta sms poruka jasno se vidi imperativni ton Radončića prema državnoj tužiteljici Diani Kajmaković, koja je bila 10-ak dana prije uhićenja Radončića s mužem Arminom na odmoru u Dubrovniku. Zadatak Kajmakovićke je bio da pronađe, locira i uslika Džuvu što bi bio zločincu Radončiću “krunski” dokaz. Poslušna Diana Kajmaković (naravno sve za pare) krenula je u lov zajedno sa svojim mužem Arminom na Almira Džuvu. Fahrudin Radončić je Armina Kajmakovića (suprug Diane Kajmaković), imenovao na poziciju direktora Aerodroma Sarajevo, čija je mjesečna plaća vrtoglavih 10 tisuća maraka. Kajmakovićka je redovito izvještavala Radončića o postignutim rezultatima. Ova nečuvena blamaža, moralni i profesionalni sunovrat tužiteljice Diane Kajmaković, bruka je i sramota za cijeli pravosudni aparat BiH, a sve će ovo biti prezentirano, ili već jest, na suđenju Fahrudinu Radončiću i ostalima. Ovo je jedan od glavnih razloga, zašto su se naručitelji, prije Kajmakovićkine javne blamaže, požurili da oblate, a na kraju uz pomoć korumpiranih osoba u VSTV-u i privremeno udalje Božu Mihajlovića iz Tužiteljstva BiH!

Poznavajući tužitelja Božu Mihajlovića, on novac uzeo nije! Odluka komisije o privremenom udaljavanju Bože Mihajlovića nije konačna i na nju se može uložiti žalba. Ovo je prvi put, da je Prvostupanjska disciplinska komisija uvažila takav jedan zahtjev Ureda disciplinskog tužitelja i privremeno udaljila tužitelja Mihajlovića s mjesta već spomenutih dužnosti.

Nasuprot ovome, dva puta je Ured disciplinskog tužitelja zatražio suspenziju Olega Čavke, i oba puta je komisija odbila da ga suspendira, unatoč brojnim dokazima o zloupotrebi službenog položaja i ovlasti. Protiv Čavke se trenutno vodi nekoliko krivičnih i disciplinskih postupaka zbog krivičnog djela primanja mita i drugih oblika koristi. Poznat je i po krađama mobitela, hakiranju e-mailova, nakon čega je dobio nadimak “Haker iz Breze”!

I ni u svim ovim slučajevima, unatoč brojnim dokazima, Čavka nije suspendiran, kako bi mu se onemugućili uvidi u dokumente “tajno” i “vrlo tajno”! Uvjeren sam, a to i znam, da je mnogo važniji razlog za udaljavanje Bože Mihajlovića bio proces koji se vodi protiv Radončića, nego navodna krađa para, koju mu stavljaju na teret. Opet kažem, bruka i sramota jest to, da su se za ista djela unatrag 20-ak dana teretili i Čavka i Mihajlović, a u samo tih 20-ak dana donijete su dvije različite odluke. Ovaj slučaj protiv Mihajlovića je oličenje idiotizma VSTV-a, tako da državnom ministru policije Draganu Mektiću s pravom možemo priznati rečenicu da ga “VSTV podsjeća na selo gori, a baba se češlja”! U početku je Tužiteljstvo BiH sumnjičilo njegovu daktilografinju Sadinu Beridan Zuhrić za krađu, a Božo Mihajlović tu nije označen kao saučesnik.”Ona je kod Bože radila 10 godina i on je u nju imao potpuno povjerenje. Ona ga je lažno izvjestila da je novac predala Sudu BiH, a ustvari ga je zadržala za sebe” – kaže Božin odvjetnik Vlado Adamović.

Dragi prijatelju tužitelju Božo! Iako se osobno znamo, oprosti mi što te neću persirati, iako istinski zaslužuješ i svako poštovanje, ne samo moje, već svih poštenih građana ove zemlje u kriminalu ogrezle nam Bosne i Hercegovine. Tvoj napor Božo u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije nas je posebno oduševio i inspirirao da ti iskažemo poštovanje i čestitost, uz svu tvoju vjernost, spremnost i ljudsku hrabrost, što nedostaje mnogim tvojim kolegama u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Usprkos ovim podmetanjima od strane drugih, dragi Božo, biraj opet da budeš čovjek, da oprostiš, da zaboraviš loše. Divan je osjećaj kad legneš noću u krevet i lako utoneš u san, jer je čista savjest neprocjenjive vrijednosti. Budi moj dobri Božo, i dalje ponosan i dalje hrabar u procesuiranju kriminala. Neka te nikakvo licemjerstvo i lažomanija ne pokolebaju na tome putu. Ne uzimaj srcu šta Ti kažu ti beskičmenjaci i pojedini naručeni podobni mediji. Slušaj svoju savjest, jer to je glas Božji u tebi. Tvoje privremeno udaljavanje sa mjesta spomenutih dužnosti, neće pokolebati moju suradnju s Tužiteljstvom BiH, iako sam s tobom imao izvrsnu suradnju u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije. Biti više puta kod tebe u Uredu za mene je bila čast i ponos. Trenutno vlada slavlje na Gazi Husrev – Beg Radončićevom dvoru. Neka te to ne brine, jer ko se zadnji smije najslađe se smije.

Autor: Josip Šimić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here