Iskorištavali težak položaja djevojaka iz BiH i slali ih na prostituciju u Njemačku

0
320

U akciji Twins 1 u sarajevskom naselju Ilidža, danas je dvoje uhićeno i osumnjičeno zbog trgovine ljudima radi seksualne eksploatacije i pranja novca- kažu iz Tužiteljtva BiH, dodajući da imaju dokaze kako su iskorištavali težak socijalni i materijalni položaj žrtava, djevojaka i žena s područja BiH, Hrvatske, Srbije i Ukrajine, uglavnom iz razorenih obitelji i mlađih od 22 godine, te ih vrbovali i transportirali u Austriju i Njemačku zbog prostitucije, čime su stjecali stotine tisuća eura.
Uz pomoć policije iz Austrije i Njemačke, inspektori SIPA-e su akciju Twins započeli prošle godine, a istovremeno je provedena i akcija “Pismo” i to u BiH, Srbiji i Njemačkoj, kada je uhićeno ukupno 16 sumnjivaca, a među njima i Sarajlija Almir Hadžiahmetović.

Koristeći računarske mreže s područja BiH i Njemačke, na stranici www.kaufmich.com, organizator je otvarao žrtvama profile na kojima je davao njihov opis, tjelesnu građu, seksualne sklonosti, godište, cijene seksualne usluge, fotografije, kao i način i mjesto kontakta radi pružanja seksualnih usluga.

– Nakon kontakta klijenata na navedenoj stranici sa nekom od ženskih osoba, članovi skupine o mjestu, vremenu, vrsti i cijeni seksualne usluge obavještavali su žrtve putem Vibera ili SMS poruka i od njih dobijali povratne informacije o pruženoj seksualnoj usluzi i zarađenom novcu. Profili djevojaka na ovom sajtu su redovno ažurirani eksplicitnim fotografijama i ponudama, a klijenti su nakon pružanja seksualnih usluga ostavljali komentare u vidu dojmova i preporuka za druge klijente- navodili su istražitelji.

Pogled.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here