Hrvatska: Od početka migracijske krize ušlo 123 000 osoba

0
290
Opatovac, 20.09.2015 - Kamp u Opatovcu otvoren je za izbjeglice i prva grupa sa granice kod Tovarnika dovezena je autobusima u kamp. Kamp ima 200 šatora, svaki kapaciteta 24 osoba. Izbjeglice je ispred kampa doèekao ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojiæ i poželio im dobrodošlicu. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

U Hrvatsku je od početka izbjegličke krize ušlo 122.929 migranata, a i dalje se očekuje priljev migranata iz Srbije, objavilo je u utorak hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na svojoj internetskoj stranici.

Od ponoći do 18 sati u ponedjeljak u Hrvatsku je ušlo 4820 migranata i trenutačno je u privremenome prihvatnom centru u Opatovcu 2327 osoba, objavio je MUP.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u utorak, komentirajući u Opatovcu izjavu njemačkog ministra unutarnjih poslova o mogućem vraćanju izbjeglica u Sloveniju i Hrvatsku, da je Hrvatska pristupom prema izbjeglicama dokazala da je humana i civilizirana država, za razliku od država iz kojih izbjeglice dolaze.

Prihvatni centar u Opatovcu, u koji već više od dvadeset dana neprestano stižu izbjeglice na putu prema zapadnoeuropskim zemljama, posjetili su veleposlanici Kanade, Japana, Irske, Švedske i Slovenije, koji su se upoznali s centrom i radom službi te uvjetima u kojima u šatorskom naselju borave izbjeglice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here