Hrvatska je izborila 1/4 finala!

0
1215
17.01.2015., Duhail Handball Sports Hall, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, 2. kolo, grupa B, Tunis - Hrvatska. Marko Kopljar. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog rukometnog prvenstva! Očekivali smo relativno laku pobjedu nad Egiptom i utakmica je išla u tom smjeru u prvih 30 minuta, a na kraju je završila sa samo +2, 21-19. Ali pobjedi se ne smije gledati u zube, ispunili smo osnovni cilj uoči puta u Francusku.

Afrički prvak na početku nije pokazao igru kakvom bi nam mogao parirati. Zabijali smo dosta lakih golova i koristili velik broj tehničkih pogrešaka i promašaja Egipta. Kad se tomu pridružio Ivan Pešić, koji je neočekivano dobio ulogu prvog golmana i odradio je svih 60 minuta (izuzev jednog sedmerca), rezultat je bio uvjerljivo u našu korist.

Luka Stepančić u 16. minuti odveo nas je na lijepih +5. Luka Cindrić mijenjao je Domagoja Duvnjaka koji nije mogao igrati konstantno u napadu i često je završavao u naručju egipatskih obrambenih igrača. Novom serijom Pešićevih orana u 27. minuti imali smo najvećih +7, a na velikom odmoru vodili smo 13-7.

Očekivali smo rutinsko odrađivanje posla u nastavku, a dobili smo – novu crnu rupu. Nakon što je raspoloženi Zlatko Horvat zabio u prvom napadu drugog poluvremena, upali smo u krizu i 11 minuta ostali bez gola. Za to vrijeme Egipat je napravio seriju 5-0 i približio sam se na 14-12 te se držao na tom odstojanju neko vrijeme.

Ipak, naša loša igra u napadu morala je kad-tad prestati i golom Cindrića počeli smo igrati bolje. Bilo je tu i nekoliko neobičnih odluka danskog sudačkog para Gjeding/Hansen koje su išle nama u korist i na ulasku u zadnjih deset minuta vratili smo četiri gola prednosti.

Pešić je u nastavku malo pao sve do same završnice, no pobjeda “kauboja” ipak nije dolazila u pitanje. Nakon 21-16 u zadnje dvije minute dopustili smo Egiptu tri gola u nizu za konačnih 21-19.

Zlatko Horvat bio je naš najraspoloženiji igrač sa šest golova, Cindrić se pridodao s pet, a Stepančić i Željko Musa imali su po tri. Pešić je na koncu prikupio 11 obrana. Kod Egipćana je najraspoloženiji bio Ahmed Elahmar s pet golova, a njihovi golmani Shahin i Hendawy ukupno su imali 13 obrana.

Hrvatska će se za polufinale boriti sa Španjolskom u utorak u Montpellieru od 20:45.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here