GENERAL GLASNOVIĆ: U NDH je bio pozdrav ‘Za dom spremni’, i novac se zvao kuna. Kako to da Miloradima Pupovcima ne smeta kuna?

0
348

“U NDH je bio pozdrav ‘Za dom spremni’, i novac se zvao kuna. Kako to da Miloradima Pupovcima smeta pozdrav, a ne kuna?”, upitan je Glasnović

Gostujući u nedjelju u Australiji na tribini ”Kuda ide Hrvatska?”, general i saborski zastupnik Željko Glasnović rekao je: “ti crveni kmeri, oni nikada nisu željeli hrvatsku državu. Nekad su hodočastili u Beograd, sad idu u Brussellex”.

Glasnović je, upitan za svoje kolege u saboru, hrvatskim emigrantima rekao da imamo “pravaše Culeja, Esih i našeg Hasanebegovića”, a potom su mu iz publike postavljena njemu omiljena pitanja – o NDH i Miloradu Pupovcu.

“U NDH je bio pozdrav ‘Za dom spremni’, i novac se zvao kuna. Kako to da Miloradima Pupovcima smeta pozdrav, a ne kuna?”, upitao ga je Hrvat u Australiji.

O svojem saborskom kolegi i zastupniku srpske manjine Pupovcu Glasnović je otkrio:”Dobro ste rekli. To je naš novac. Ustaška kuna. Nije meni problem Pupovac. Ja imam njegovu radnu knjižicu. Znate šta piše tu? Komunistička partija – član i “profešn” – optičar. On je etnobiznismen”.

“Evo što je reko Ciceron, država može preživjeti svoje budale i preambiciozne, ali svoje izdajnike ne može”, poručio je Glasnović.

“Ali šta ste rekli još za ovoga terorista… a ‘Za dom spremni’ je hrvatski pozdrav, šta je tu komplicirano?!”, rekao je.

“NDH je bio međunarodno priznata. Ali ja kažem ovo prijatelji, mi moramo sami pisat svoju povijest. Stotine i stotine kutija arhiva NDH su u Beogradu. Tko to traži natrag? Nitko. Tko su partizani bili? Po Haškoj konvenciji iz 1908., vi ste njih mogli strijeljati. Oni su bili teroristi”, započeo je Glasnović o NDH.

“Imate knjigu ‘Zločini odmetnika u NDH’. To je tiskalo Ministarstvo vanjskih poslova NDH. Kad kažu odmetnici, uvijek kažu četnici, komunisti. Šta su uzroci svega toga? Nisu ustaše pale sa neba. Kad se netko u saboru digao i rekao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima srpski imperijalizam koji je od 1912., pazite od Balkanskog rata, do ‘.41. pobio 250.000 ljudi”, rekao je Glasnović.

U nastavku svojeg govora veličao je i pilote NDH koji su, tvrdi Glasnović, bili “uspješniji i od savezničkih”, a danas su pali u zaborav.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here