Fizički obračun profesora u Tuzli, povrijeđen dekan Denijal Sprečić

0
360

Vršilac dužnosti dekana Mašinskog fakulteta u Tuzli Denijal Sprečić povrijeđen je u tuči koja se jučer u poslijepodnevnim satima dogodila u prostorijama Rudarskog fakulteta, potvrđeno je za Klix.ba.
Kako sazajemo, u ovoj tuči su učestvovali vršilac dužnosti dekana Mašinskog fakulteta u Tuzli Denijal Sprečić i profesor Bahrija Šarić, a fizičkom obračunu je prethodila prepirka vezana za glasanje o članovima Senata Univerziteta u Tuzli.

Tom prilikom Sprečić je zadobio lakše tjelesne povrede, a incidentu su svjedočili i vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Tuzli Samir Nurić, kao i većina vršilaca dužnosti dekana fakulteta.

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) Admir Arnautović za Klix.ba je potvrdio da je došlo do sukoba i da je o svemu obavješten kantonalni tužilac.

“Tužilac je izdao nalog Policijskoj stanici Zapad čiji su pripadnici obavili uviđaj. Sada se prikupljaju izjave prisutnih na sastanku. Pored izjava izuzet će se i medicinska dokumentacija kao i svi drugi dokazi, nakon čega izvještaj biti proslijeđen Tužilaštvu TK”, istakao je Arnautović.

Više informacija vezanih za ovaj incident bit će poznato po okončanju svih istražnih radnji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here