EMIR SULJAGIĆ: Za Durakovićevu politiku u Srebrenici postoji samo jedna riječ – IZDAJA!

0
334

SREBRENICA – Stid me, stid me pred Bogom i pred ljudima da smo tom čovjeku prije četiri godine dali mandat da se stara o rodnom mjestu našeg naroda.

U travnju ove godine sam upozorio da postoji velika mogućnost da na lokalnim izborima izgubimo Srebrenicu, točnije da stranke koje negiraju i slave genocid pobjede na izborima za načelnika i skupštinu.

Potom sam mjesecima posmatrao kako Ćamil Duraković i SDA nepovratno uništavaju rezultat koji su ostvarile desetine aktivista, volontera i simpatizera “Glasat ću za Srebrenicu” i “Prvog marta”.

Nekoliko puta sam pokušao upozoriti, prije svega Durakovića i da ako već nisam dobrodošao u kampanju, pomognem savjetom. Nije čuo ili nije htio čuti.

Kada više nisam mogao da se suzdržim, u rujnu sam, dok je Duraković iz New Yorka poručivao kako će trijumfirati po povratku u Srebrenicu, upozorio da će vjerojatan ishod izbora biti predaja Srebrenice u ruke Miloradu Dodiku. Slijedila je salva uvreda, prvo pisanih, pa onda i usmenih.

Stid me, stid me pred Bogom i pred ljudima da smo tom čovjeku prije četiri godine dali mandat da se stara o rodnom mjestu našeg naroda.

Kombinacija bahatosti, aljkavosti i nesposobnosti kakvu je ispoljio Duraković, kao i onih koji su ga podržavali, može se opisati samo jednom riječju – izdaja. Jer, biti toliko nesposoban i ne biti u stanju priznati vlastitu nesposobnost nije ništa drugo nego izdaja, napisao je Emir Suljagić na svome Facebook profilu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here