Dopredsjednica Parlamenta Federacije BiH optužena zbog prevare

0
525

Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije podiglo je optužnicu protiv potpredsjednice Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Vesne Švancer iz Saveza za bolju budućnost zbog kaznenog djela prevara. Optužnicu je potvrdio Općinski sud u Zenici, javlja N1.

Kako je za N1 kazala stručna suradnica Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije Azra Alić, optužnica je podignuta 18. travnja prošle godine zbog kaznenog djela “prevara”, a u cijelosti je potvrđena na Općinskom sudu u Zenici 22. travnja 2015. godine.

Kako je rečeno u Tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije, Švancer je u svibnju 2013. godine s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažno prikazala osobi inicijala D. V. da će u njeno ime prodati stan koji se nalazi u njenom vlasništvu za iznos 19.800 eura te da će dobiveni novac predati osobi D. V.

Međutim, navedeni iznos Švancer je prisvojila sebi oštetivši D. V. za navedeni iznos, kazali su za N1 u Tužilaštvu Zeničko-dobojske županije.

Švancer je na općim izborima 2014. godine dobila 1.644 glasa i u Parlament Federacije Bosne i Hercegovine ušla je preko kompenzacijske liste kada je mandat Jasne Duraković-Hadžiomerović iz reda Bošnjaka dodijeljen Vesni Švancer iz reda srpskog naroda.

Na mjesto potpredsjednice Predstavničkog doma FBiH imenovana je 28. listopada 2015. godine nakon što je sa ove pozicije razriješen dužnosti Saša Mitrović iz DF-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here