Damir Beljo 6. ožujka brani titulu protiv Maika Kurzweila

0
497

Damir Beljo, jedan od najboljih bosanskih boksača i europskog prvaka po WBO verziji, 6. ožujka, će braniti svoj naslov u Greifswald na granici Njemačke i Poljske u borbi protiv Maika Kurzweil.

U stvari, prema pravilima te organizacije, boksač mora posjedovati titulu osvojio je u listopadu u Širokom Brijegu brani u roku od pola godine, i Beljo nadao da će obraniti naslov u travnju u Londonu.

“Ja je trebao braniti naslov u Londonu 9. travnja, a protivnik je trebao biti engleski boksač Tony Bellew. Međutim, posao je propao jer WBO izvijestio da najkasnije početkom ožujka da brani svoj pojas. Doslovce je poremećen svi planovi i bili smo prisiljeni iznova “, rekao je boksač.

WBO mu je dao novi protivnik Maika Kurzweil s kojima Beljo je već imala priliku da se bori u Berlinu 6. ožujka prošle godine, kada je osvojio nokautom.

“Bilo je nakon toga utakmica play pobjede i zatražio revanš, s obzirom da je prije poraza u borbi sa mnom, imao 14 pobjeda u nizu klasika nokaut. Časopis će imati jednu od najvećih njemačkih nada teškoj kršćanski Lewandowski, a organizatori ENRC Schütze i bivši šef Saueranda Hagen Doering, PSP boxpromotion i Z-boxpromotion “, rekao je boksač ..

Podsjetimo, u listopadu prošle godine Beljo nakon 12 rundi jednoglasnom odlukom suda osvojio Mohammed Rasulija i obranili naslov europskog prvaka u cruiserweight nakon WBO verziji. Bila je to 21. pobjeda Beljina od onoliko utakmica, od kojih je čak 17 miševa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here