Čovjek koji je Hrvatskoj “oteo” zlato: “Mogli su nam dati dvije medalje, Martin je to zaslužio”

0
317
Rio de Janeiro, 13.08.2016 - Hrvatski veslaè Damir Martin osvojio je srebrnu medalju u samcu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, on je u foto-finišu u finalu izgubio od branitelja naslova otprije èetiri godine iz Londona, Novozelanðanina Mahea Drysdalea, dok je broncu osvojio trostruki uzastopni svjetski prvak Èeh Ondrej Synek. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

DAMIR MARTIN osvojio je olimpijsko srebro u dramatičnom finalu samca u Riju, postao junak hrvatskih navijača i priča dana u svjetskim okvirima.

Mnogi sportaši, sportski fanovi i komentatori, kao i veslački stručnjaci od jučer raspravljaju je li Hrvatska zakinuta za treće zlato na Igrama u Riju. Pobjednik Mahe Drysdale imao je isto vrijeme kao i Martin. Televizije širom svijeta prikazale su Martina kao pobjednika, a zatim su prošle minute neizvjesnosti prije nego su suci proglasili “Djedicu” Drysdalea pobjednikom zbog 5 tisućinki razlike. Stigli su za 6 minuta i 41,34 sekunde.

Hrvatski olimpijac oduševio je svijet svojim istupom nakon što mu je “oteta” pobjeda, prihvatio je srebro slaveći ga kao zlato, a pobjedniku čestitao i poručio da će tu medalju zapamtiti jer mu je posljednja.

“Ovo je slučaj kada bi se moglo dodijeliti dvije zlatne medalje jer je i Damir zaslužio pobjedu”, priznao je 37-godišnji Novozelanđanin koji je najavio da bi mu ovo mogle biti posljednje Igre. Odlučit će za tri-četiri mjeseca.

“Posljednjih 400 metara bio sam siguran u sebe, a onda je Damir počeo pojačavati tempo i shvatio sam da mi postaje velika prijetnja, pa sam pokušao ubrzati. Smanjio je zaostatak, otprilike 50 metara do cilja shvatio sam da zlato može biti bilo čije. Mislim da je na kraju presudio jedan zaveslaj, uhvatio sam ga u pravom trenutku”, rekao je Drysdale nakon utrke.

“Znao sam da će mi Martin biti najveći konkurent, a bojao sam se i Syneka koji je odličan u finišu. Kad smo prošli ciljem Damir me upitao tko je pobijedio, a ja nisam imao pojma. Čekati na rezultate je bila prva agonija, srećom po mene, milimetri i tisućinke su ovaj puta bili na mojoj strani”, kazao je Drysdale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here