Čović i Radončić u sjedištu HDZ-a razgovaraju o aktuelnim političkim dešavanjima

0
264

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić sastao se sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Draganom Čovićem u Mostaru, u sjedištu HDZ-a BiH.
Predsjednici stranaka koje čine parlamentarnu većinu na nivou države i entiteta Federacija BiH sastali su se u Mostaru, u sjedištu HDZ-a BiH, kako bi razgovarali o aktuelnim političkim dešavanjima, evropskim integracijama i izmjenama Izbornog zakona BiH.

Radončić je ranije nakon sastanaka sa koalicionim partnerima često izražavao nezadovoljstvo radom parlamentarne većine posebno u kontekstu izgradnje cestovne infrastrukture.

Čović je jučer u Sarajevu o ovim temama razgovarao i sa članom Predsjedništva BiH i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. Nakon sastanka rečeno je da delegacije SDA i HDZ-a BiH nisu postigle dogovor o izmjenama Izbornog zakona, ali da stranke moraju nastaviti zajedno raditi na iznalaženju rješenja i sprovođenju reformi.

Izetbegović je izjavio da federalne funkcionere koji dolaze iz koalicije u sastavu SDA, HDZ BiH i SBB očekuje mnogo posla s obzirom na to da se u skorije vrijeme mora usvojiti niz odluka kako bi se omogućila isplata druge tranše sredstava od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here