Cjelokupan bošnjački vrh osumnjičen za ratne zločine na području cijele BiH

0
378

Informacije kako se protiv hrvatskih generala Krstičevića i Gotovine vodi istraga u BiH zbog ratnih zločina potresla je Hrvatsku, no javnosti je nepoznanica da se u istom dokumentu, kao osumnjičenici za ratne zločine, navedeni i pokojni predsjednik Republike BiH i predsjednik SDA Alija Izetbegović (iako je on preminuo 2003. godine), Ejup Ganić, Haris Silajdžić, Edhem Bičakčić, Rusmir Mahmutćehajić, Fikret Muslimović, Arif Pašalić, Sefer Halilović i Ramiz Dreković.

Informacija da su hrvatski ministar obrane i general Damir Krstičević kao i sada njegov savjetnik i također general Ante Gotovina, osumnjičeni za zločine nad Bošnjacima i Srbima počinjene na tlu BiH, dovela je u opasnost dobrosusjedske odnose dvije zemlje, BiH i Hrvatsku.

Međutim, javnosti nije poznato da isti dokument za ratne zločine tereti i bivšeg predsjednika Republike BiH Aliju Izetbegovića kao i najviše civilno i vojno vodstvo Armije BiH i to na području cijele BiH…

Dnevni list je ekskluzivno došao u posjed dokumenta ‘Kategorizacija predmeta ratnih zločina u Tužiteljstvu BiH s rokom od sedam godina’, a kojeg je Vijeće ministara BiH u prosincu 2008. godine usvojilo u okviru Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Pod brojem 159/06, oni su osumnjičeni za zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 173. i kaznenog djela zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 175. KZ BiH, za ubojstva više osoba, zlostavljanje i mučenje i to na cijelom području BiH!

Više o ovome čitajte u novom broju tiskanog izdanja Dnevnog lista , petak, 9.12.2016. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here