ČEKAMO FINALE Evo s kakvim gorostasom se Mirko bori za naslov

0
271
SAITAMA, JAPAN - DECEMBER 29: Amir Aliakbari of Iran punches Heath Herring of the United States in the bout during the RIZIN Fighting World GP 2016 second round at Saitama Super Arena on December 29, 2016 in Saitama, Japan. (Photo by Etsuo Hara/Getty Images)

U VELIKOM finalu Rizin Grand Prixa Mirko Filipović će se boriti s Irancem Amirom Aliakbarijem!

Taj 29-godišnji iranski borac je bivši azijski i svjetski prvak u hrvanju grčko-rimskim stilom. Prvak svijeta bio je dvaput, 2009. i 2013. godine. Međutim, druga pobjeda mu je naknadno poništena zbog pada na doping testu. Hrvački skor mu je 14:1, dok je u slobodnoj borbi još uvijek neporažen.

Pobjeda u polufinalu Rizina nad Rusom Moldavskim bila mu je peta u karijeri. Iako je suparnika uspio srušiti i u prvoj rundi i odvući ga u parter, nije bilo znatnije akcije. U drugoj je više puta rušio ruskog borca i pomoću prednosti u kilaži zadržavao ga na podu. I u otvorenoj razmjeni udaraca na nogama Rus je pokazao puno više, zbog čega je i sudačka odluka bila podijeljena.
Ipak, hrvački posao Aliakbarija bio je dovoljan za pobjedu.

Prve tri borbe u karijeri završio je prekidom i to tehničkim nokautom, što pokazuje kako nije samo vrstan hrvač, već i opasan udarač. Vrhunac karijere definitivno mu je pobjeda u četvrtfinalu Rizinova turnira, kada je sudačkom odlukom pobijedio Heatha Herringa, nekadašnju Pride i UFC zvijezdu (kojeg je pobijedio i Cro Cop 2003. godine). Iranac je prije polufinalnog dvoboja težio oko 120 kilograma, 15 više od Cro Copa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here