BLAŽEVIĆ: „Vrijeme je za regionalnu ligu, a najveći klub s naših prostora je…“”

0
4388
04.09.2014., Zadar - Press konferencija Miroslava Cire Blazevic nakon sto je izabran za trenera NK Zadar. Photo: Filip Brala/PIXSELL

ZAGREB – Naš najveći problem je što tu talentiranu djecu ne možemo nikako zadržati, pred žestokim naletima bogatijih klubova. Hrvatska je to napravila, ne znam zašto ne i Srbija”

Ideja regionalne lige je odlična. Buduća regionalna liga bi mogla na mnoge pozitivno utjecati, pa čak i na one buntovnike da se što prije prilagode novim uvjetima nogometnog tržišta, rekao je za Politiku Ćiro Blažević pa dodao:

“Iskreno, bio sam protiv ovakve lige, jer sam smatrao da bi to izazvalo primitivne ispade. Ali, sada vidim da je sazrelo da takav nogometni projekt ponovno zaživi i da kao nekada na terenu vidimo klubove kao što su Zvezda, Dinamo, Partizan, Hajduk, Sarajevo, Velež, Vardar…”

“Mi koji smo iz tog doba, bili bismo sretni da ponovno gledamo te momčadi. Moja generacija je generacija nostalgičara, a iskreno vjerujem da bi i današnja omladina to prihvatila. Jer, treba imati u vidu, da samo konkurencija donosi kvalitetu. U takvoj ligi, koja bi bila međunarodna, mladi bi imali veliku mogućnost dokazivanja. Sa druge strane, i klubovi bi bili u plusu. Jednostavno, vjerujem da nitko tom ligom ne bi izgubio. Ne treba zaboraviti da se najveći talenti rađaju na ovim našim prostorima.”

Otkrio je Ćiro i tko je za njega najveći klub na ovim prostorima.

“To je oduvijek bilo delikatno pitanje. Ovi moji će mi zamjeriti, ali Zvezda je bila i prvak Europe i svijeta. Kad pogledaš rezultat, da nije bilo mene, oni bi i dalje vladali.”

Za kraj je prokomentirao aktualno stanje u regiji.

“Naš najveći problem je što tu talentiranu djecu ne možemo nikako zadržati, pred žestokim naletima bogatijih klubova. Hrvatska je uspjela da napravi dobru reprezentaciju i da to donekle naplati. Često se pitam zašto to nije napravila i Srbija kada se zna kakve sve igrače ima”, zaključio je Ćiro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here