Bildt: U Stockholmu je danas izveden teroristički napad

0
217

Carl Bildt‏, bivši premijer i ministar vanjskih poslova Švedske, te bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, istaknuo je da je u Stockholmu danas izveden teroristički napad.

“Teroristički napad u centru Stockholma. Još uvijek mnogo toga nije jasno, ali potvrđeno je da su poginule tri osobe”, napisao je Bildt‏ na Twitter profilu.

Istaknuo je kako teroristi koriste nove metode za izvođenje napada.

“Ukradi kamion ili auto i onda se zapucaj u masu ljudi. Izgleda da je to najnovija teroristička metoda. Berlin. London. I sada Stockholm”, istakao je Bildt‏, prenosi N1.

Premijer Švedske Stefan Lofven je izjavio da sve upućuje na to da je u glavnom gradu danas izveden teroristički napad. Istaknuo je da sve indicije kojima vlasti raspolažu upućuju na to da se radi o “terorističkom napadu”.

Istovremeno, švedska policija je priopćila kako se radi o napadu povezanom s terorizmom. Najmanje tri osobe su poginule danas u glavnom gradu Švedske Stcokholmu, nakon što je kamion udario u jedan poslovni prostor.

Informaciju o tri poginule osobe objavio je Švedski radio, a nacionalna televizija SVT objavila je kako se u okolini poslovnog prostora čula pucnjava. Švedska policija ranije je priopćila kako su dobili dojavu da je kamion udario o poslovni prostor u ulici Drottninggattan, te da je tom prilikom ozlijeđeno više osoba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here