Bećirović: Bevanda kao da je ministar u Hrvatskoj

0
201

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Bećirović nedavno je dobio odgovore na pitanja u vezi službenih putovanja službenika ministarstava na državnom nivou.

Na današnjoj sjednici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Bećirović je prokomentarirao odgovore koje je dobio.

On je napomenuo da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nije dostavio odgovore na pitanje o putovanjima, kao ni članovi njegovog Kabineta.

Bećirović je prokomentirao mnogobrojna putovanja ministra financija i trezora BiH Vjekoslava Bevande, a za to ministarstvo kazao kao da se radi o Ministarstvu Republike Hrvatske, a ne BiH.

“Vjekoslav Bevanda se više susretao sa dužnosnicima ministarstva Republike Hrvatske i hrvatskim parlamentarcima nego Kolinda Grabar Kitarović. Kao da se radi o Ministarstvu Republike Hrvatske, a ne Bosne i Hercegovine”, rekao je Bećirović.

On je putovanja delegacije Ministarstva saobraćaja i komunikacija na čelu sa ministrom Ismirom Juskom okarakterisao kao “nevjerovatna”.

“To je više ministarstvo turizma i populizma, jer nema druge svrhe onoga što oni rade. Jusko je i danas odsutan, otišao je u Washington umjesto da bude ovdje”, smatra Bećirović.

Zastupnik DF-a je kazao da su neki uposlenici ministarstava službeno putovali na televizijska gostovanja u Vitez i Kiseljak, a da su se dnevnice uzimale za dva dana, kao i za posjete manastirima u Srbiji i Grčkoj.

“Predlagao sam smanjenje putnih troškova za pola, a da se sredstva usmjere u finansiranje roditeljskih kuća u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru, ali je vladajuća koalicija to odbila.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here