Amir Zukić ostaje na čelu Administrativne komisije Federalnog parlamenta

0
345

SARAJEVO – Generalni tajnik SDA i federalni zastupnik Amir Zukić neće biti smijenjen sa čela Administrativne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, iako se već tri mjeseca nalazi u pritvoru. Prijedlog za Zukićevu smjenu nije dobio dovoljnu podršku u Predstavničkom domu.

Mahir Mešalić, član Komisije za izbor i imenovanja Federalnog parlamenta koja je i inicirala smjenu Zukića rekao je da Zukić nije mogao ostati ni kao član Komisije, a naročito ne kao njen predsjednik, piše NAP.

Administrativna komisija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH priprema, utvrđuje i donosi akte kojima se uređuju naknade plaća zastupnika u Zastupničkome domu, plaća dužnosnika koje bira, odnosno imenuje Zastupnički dom, kao i naknade određenih materijalnih troškova zastupnika i dužnosnika.

Ova komisija utvrđuje i visinu naknade i posebne naknade za rad članovima radnih tijela izabranih iz reda naučnih, stručnih i javnih djelatnika; obavlja sve poslove u svezi s osiguranjem stanova za potrebe Zastupničkoga doma i Zajedničkih službi Parlamenta Federacije i raspolaže tim stanovima, odlučuje o njihovom dodjeljivanju na korištenje, o zamjeni i o jednokratnom prijenosu prava korištenja sukladno zakonu; utvrđuje uvjete i način korištenja putničkih automobila za obavljanje službenih poslova…

Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu tereti Zukića zajedno sa nekoliko drugih osoba za nezakonito zapošljavanje, uzimanje mita, zloupotrebu položaja. Uhićen je 17. veljače, piše NAP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here